Earth 21 Talks - EBENALEXANDER LIVE

Earth 21 Talks

Dr. Eben Alexander
exp

Az EARTH 21 TALKS a The Explorer Society Alapítvány, a Budapest Klub Alapítvány, valamint az ecolife.blog.hu által útjára indított “21. századi beszélgetések” című előadás sorozata, ahol világhírű előadók, valamint hazai vezető természet-és társadalomtudományi, gazdasági, üzleti, média szakemberek, valamint spirituális vezetők és művészek ülnek egy asztal köré, hogy megosszák gondolataikat az új évszázad legégetőbb problémáiról, az ökológiai és klímaválságról, a tudományos paradigmaváltás lehetőségeiről, a környezet-és társadalomtudatosságról, a közös megoldások felé vezető új emberi civilizáció kialakulásának a lehetőségeiről, valamint az egyre gyorsabban változó világunk kitörési pontjairól.

A THE EXPLORER SOCIETY ALAPÍTVÁNYT 2011-ben alapította dr. Juhász Árpád geológus, az MTA Ismeretterjesztési Bizottságának tagja, televíziós szerkesztő, dr. Wilhelm Zoltán geográfus, a Pécsi Egyetem Ázsia Központjának akkori igazgatója, tanszékvezető egyetemi docens, dr. Elter Tamás, az egykori The Explorer magazin főszerkesztője, tengerkutatási szakíró és dr. Palkó Zsolt ismeretterjesztési szakíró, kiadóvezető. Az alapítvány az egykori The Explorer Magazin kiadását és munkáját segítette, amely első hazai alapítású tudományos ismeretterjesztő magazinként Bulgáriában is megjelent. A 60 számot megért lap 10 éven keresztül Magyar Felfedezők címmel vezette a magyar sajtótörténet leghosszabb expedíciós sorozatát. Folyamatosan több nagy terjedelmű exkluzív anyagot hozott a világ legnagyobb ökológiai expedícióiról és kutatóiról. Az alapítvány exkluzív anyagokat és interjúkat hozott többek között Fabienne Cousteau-val, Mike Horn-nal a Környezettudatos Földkörüli Expedíciójáról, Ben Saunders-sel és Xantus Gáborral az antarktiszi klímaexpedícióikról, bemutatta a ROLEX Deep Sea és a Murung Raya-The Heart of Borneo expedíciót, interjút szervezett Scott Kelly-vel az ISS Nemzetközi Űrállomás parancsnokával, Charles Simonyi pedig a magazinnak és az alapítványnak dedikálta első űrutazásáról készült képeit. Az alapítvány Dr. Elter Tamás kutatásai alapján elsőként közölt információkat és addig nem publikált képeket a Titanic tragédiájának magyar vonatkozásairól és elsőként készített részletes infografikákat a több száz millió éve létezett Pannon-tenger ökoszisztémájáról.

2011-ben a Kék Bolygó Egyesülettel közösen megszervezte az egyik legnagyobb hazai tengeri ökológiai kutató vállalkozást, az Első Magyar Ámbráscet Expedíciót, amely az Azori-szigeteknél figyelte meg több kamerával a cetek életét és szokásait és kapcsolta össze a globális éghajlat és vízháztartás-változás okozta jelenségek megfigyelésével. 2012-ben Az alapítvány készítette elő az Első Magyar Mélytengeri Expedíciót a Titanic roncsához, a tragédia 100 éves évfordulója kapcsán, amely az orosz MIR-1 és MIR-2 mélytengeri merülő szondák meghibásodása miatt elhalasztásra került. 2015-ben az alapítvány Művészeti Album kategóriában Szép Magyar Könyv oklevelet nyert „Ablak az égen” című kötetével. 2018 óta az alapítvány lokális programokra fókuszál, többek között létrehozta az Érdi Polgári Természetőrséget, 2019-ben pedig elnyerte a European Climate Foundation támogatását és létrehozta a www.masfelfok.hu elnevezésű éghajlatváltozási tudományos ismeretterjesztő portált.

http://explorerworld.hu és https://masfelfok.hu

A BUDAPEST KLUB ALAPÍTVÁNY, László Ervin kétszeres Nobel-Békedíjra jelölt tudományfilozófus által alapított 15 országban jelen lévő független nemzetközi humanitárius szervezet, a világ első ökológiai jelentéseit készítő híres Római Klub társszervezete és olyan elkötelezett emberek informális szövetsége, akik a tudomány, a művészet és a spiritualitás legkülönbözőbb területeit képviselik és akik tevékenységükkel elkötelezték magukat az emberiség békésebb és harmonikusabb jövője, egy új paradigma és gondolkodásmód mellett. A Klub nemzetközi hálózatán belül a nemzeti klubok egymástól függetlenül, de egymással kapcsolatban állva működnek világszerte. A Klub központja a Budapest Klub Alapítvány, székhelye Budapesten található. A szervezet tagjai és tiszteletbeli tagjai többek között Őszentsége a XIV. Dalai Láma, Peter Russell, Rost Andrea, Paolo Coelho, Mihail Gorbacsov, Sharon Stone, Liv Ullmann, Karan Singh, Barbara Marx Hubbard, Deepak Chopra, Csíkszentmihályi Mihály, Jane Goodall, Ken-Ichiro Kobayashi, Peter Gabriel, Bianca Jagger és Sri Sri Ravi Shankar.

https://www.clubofbudapest.org/clubofbudapest/index.php/hu/ és https://ecolife.blog.hu/2017/06/15/_ideje_a_szavakat_tettekre_valtani

Az Ecolife.blog.hu a The Explorer Society Alapítvány fenntartható életmód blogja, amely elkötelezett az egészség, környezet-és társadalomtudatos gondolkodás, valamint a legújabb tudományos felfedezések és a spiritualitás kapcsolatának a bemutatása mellett – https://ecolife.blog.hu.